FUTBOLA:

LAZKAO 2 ANAITASUNA B 1

GOLAK. 1-0, 17.min. 1-1, 45.min. 2-1, 81.min.

GORABEHERAK: 300 ikusle Lazkaoko Arizti Handi zelaian.

Anaitasunaren bigarren taldeak mailari eusteko txartela segurtatzeko aukera bikaina galdu du Lazkaon, eta orain azkeneko jardunaldira bitarte itxaron beharko du. Lehen zatia oso berdintsua izan da, baina etxekoak izan dira aurretik jarri direnak, penalti garbi bat gauzatu ostean. Azkeneko jokaldian gorriek berdinketa lortu dute, falta bat buruz  errematatu ostean. Bigarren zatian, azkoitiarrena izan da baloiaren jabetza baina ia ez dute aukerarik egin, eta jokaldi bikain bati amaiera ederra eman dio Lazkaok, urrezko hiru puntu lortuz.

KETA 2 HONDARRIBIA 2

KETA: Aranburu, Nogales (Pajares, 45.min), Del Rey, Aizpurua, Arreseigor, Garmendia (Mujika, 60.min), Arregi, Navarro (Palomar, 60.min), Irijalba (Zaldua, 45.min), Rauleaga eta Zumeaga (Martinez, 66.min).

HONDARRIBIA: Pablo, Amunarriz (Orkolaga, 60.min), Zaballos (Kanpandegi, 87.min), Sarriegi, Agirre, Tijero (Muguruza, 79.min), Olaetxea, Oliveri, Morcillo (Olaizola, 77.min), Gonzalez eta Eizagirre.

EPAILEA: Casanova. Etxekoen aldetik Aizpuruak ikusi zuen txartel horia, eta kanpotarren aldetik, Amunarrizek eta Zaballosek.

GOLAK: 1-0, Aizpurua. 2-0, Palomar. 2-1, Tijero. 2-2, Oliveri.

GORABEHERAK: 400 ikusle.

Ketak bere lehen urtean ezin izan dio Ohorezko Mailari eutsi, bigarren itzuli kaskar bat egin ostean. Hondarribiaren aurka bi goleko abantaila izan zuen, baina ez zen gai izan horri eusteko.

LAGUN ONAK B 0 BERGARA 2

LAGUN ONAK B: Diez, Subinas (Arrizabalaga, 73.min), Exposito, A.Gorostola, I.Etxeberria, Nuñez (Soto, 62.min), Azpiazu (Esnal, 60.min), Aizpuru, L.Etxeberria (Alberdi, 60.min), Orbegozo eta Obiang.

BERAGARA: Soto, Urrutia, Erostarbe (Diaz, 83.min), Iñurrieta, Nafarrete, Beitia, Macho (Crespo, 51.min), Aranburu, Ibarluzea, Baltzategi (Arruti, 79.min) eta Oregi (Retes, 67.min).

EPAILEA: Palencia. Etxekoen aldetik, Nuñezek, Arrizabalagak eta Gorostolak ikusi zuten txartel horia, eta Machok, Aranburuk, Crespok eta Iñurrietak, Bergararen aldetik.

GOLAK. 0-1, 6.min: Ibarluzea. 0-2, 30.min: Ibarluzea.

GORABEHERAK: 150 ikusle.

Lagun Onaken bigarren taldeak azkena ez geratzeko borrokatu beharko du, maila galduta baitauka. Bergararen aurka ez zuen aukerarik izan.

BERIO 1 ZARAUTZ 0

BERIO: Castro, Martinez, Garate, Artzelus, De La Fuente (Estefania, 63.min), Garmendia (Guerrero, 80.min), Pikabea, Kamiaur (Villena, 83.min), Xabi, Carrizo eta Jimenez (Fontela, 60.min).

ZARAUTZ: Jaka, Zubielki, Aizpurua, Ahedo, Leunda, Azkue, Barandiaran (Laguardia, 86.min), Cachafeiro (Odriozola, 80.min), Arriola (Petxarroman, 73.min), Iribar eta Zidan.

EPAILEA: Vazquez. Etxekoen aldetik, Garatek, Pikabeak eta Guerrerok ikusi zuten txartel horia, eta kanpokoen aldetik, Leundak, Jakak, Laguardiak, Zidanek, Aizpuruak, Azkuek, Cachafeirok eta Zubielkik. Pablo Turrillas, Zarauzko entrenatzailea egotzi zuen.

GOLAK: 1-0, 88.min: Xabi.

GORABEHERAK: 300 ikusle.

Zarautzek mailari eusteko borrokan jarraitu beharko du, jadanik Hirugarren Mailara igota dagoen Berioren zelaian galdu ostean. Zarautzek ez zuen partida txarra egin, baina bi minuturen faltan sartu zioten gola.

ANAITASUNA 1 TOLOSA 2

ANAITASUNA: Astigarraga, Badiola (Iraitz, 69.min), Ribera, Murua, Eskurtza, Landa (Sagarzazu, 85.min), Artetxe, Aramendi, Beitia (Mendizabal, 72.min), Arabaolaza (Unai, 72.min) eta I.Aranbarri (Esnal, 85.min).

TOLOSA: Ruben, Iban, Unai (Borja, 90.min), Jon, Ander, Aritz, Imaz, Mario, Diez (Martinez, 67.min), Loidi (Valor, 75.min) eta Blanco (Zabaleta, 75.min).

EPAILEA: Letamendi. Etxekoen aldetik Badiolak, Landak eta Esnalek ikusi zuten txartel horia, eta kanpotarren aldetik, Zabaletak eta Loidik. Anaitasunako Murua eta Eskurtza egotzi zituen (90.min).

GOLAK: 1-0, 15.min: I.Aranbarri. 1-1, 46.min: Imaz. 1-2, 90.min: Ander.

GORABEHERAK: 600 ikusle Txerloian.

Anaitasunak bigarren postua eskuratzeko urrezko aukera galdu zuen, eta orain beste emaitzen menpe geratu beharko du, baina beraiek ere hutsik egin gabe. Aranbarrik aurretik jarri zituen gorriak, baina kanpotarrek horri buelta eman zioten luzapeneko minutuetan, zalantzako penalti baten ostean.

LAGUN ONAK 1 OIARTZUN 2

LAGUN ONAK: Errasti, Egaña (Antsola, 88.min), Tena, Zelihueta, Olabarria, Salvador, Aranburu, Elustondo (Zabala, 48.min), Otamendi (Agirre, 68.min), Uribarren eta Abasolo.

OIARTZUN: Zelaia, Arbelaitz, Txabarri, Loperena, Olasagasti, Iriondo, Pikabea (Lapazaran, 60.min), Eñaut, Muguruza (Enekoitz, 86.min), Ioritz eta Bereziartua (Bello, 79.min).

EPAILEA: Mosqueira. Ez du txartelik atera.

GOLAK: 0-1, 25.min: Bereziartua. 0-1, 46.min: Pikabea. 1-2, 77.min: Loperenak, bere atean.

GORABEHERAK: 200 ikusle. Erdiak Oiartzunen jarraitzaileak.

Denboraldiaren garai honetan, normalean premia duen taldeak irabazi egiten du, eta horixe da gaur Azpeitian gertatu dena. Norgehiagoka bera ez da ona izan, oso aukera gutxi izan baitira, baina garbi geratu da zeinek zuen gehiena jokoan. Lehen zatian aurreratu dira oiartzuarrak, nahiz eta jokaldiaren hasieran jokoz kanpo zegoen Muguruza, baina  inor ez da kexatu. Bigarren zatia hasi eta segidan isitsi da Pikabearen gola, eta hortik aurrera Lagun Onak saiatu da neurketa berdintzen. Kanpotarrek bere atean sartu dute etxekoen gola, baina hala ere Lagun Onakek ez du berdinketarik lortu.Partida bat geratuko da maila honetan, eta Olaizolak zuzentzen dituen mutilek ezer jokoan ez dutela amaituko dute sasoina.

Apirilaren 30, maiatzaren 1, 2, 3, eta 4ko ordutegiak eta emaitzak.