2014(e)ko otsailaren 27(a), osteguna

KRONIKAK:

ESKUBALOIA:

ZARAUTZ 28 ALCOBENDAS 36

AMENABAR ZARAUTZ 28 (17+11): Gorka Berridi eta De Carlos (atezainak), Ander Garate (2), Sasiain (5), Ander, Atorrasagasti, Josu Atorrasagasti, Beristain (1), Erik Balenziaga (6), Julen Agirregomezkorta (6), Iñigo Etxaniz (4), Lerxundi (2), Txomin Bujanda (1), Jurgi Ondarra (1), Aizpitarte.

BM ALCOBENDAS 36 (15+21): Calle eta Donderis (atezainak), Alejandro Márquez (5), Manuel Catalina (5), César Beret (5), Alfonso de la Rubia (9), Sebastián Kramarz, Sergio García (1), Ignacio Gimeno, Sergio Iglesias, Nico López (3), Mikel Muñoz (6), Adrián Prieto (1), y Gonzalo Velasco (1).

PARTZIALAK: 2-3, 5-4, 9-6, 11-11, 14-12, 17-15 (atsedena), 19-18, 19-23, 20-27, 23-30, 25-33, 28-36.

EPAILEAK: Martín Rodriguez Mondelo eta Daniel Portela Fernández.

GORABEHERAK: 600 ikusle

Amenabar Zarautzek ezin izan zuen Alcobendas mendean hartu. Lehen zatian nagusi izan zen, eta atseden hartzera bi goleko abantailarekin iritsi zen, baina bigarren zatian madrildarrek horri buelta eman eta garaipena lortu zuten.

FUTBOLA:

ZARAUTZ 0 PEÑA ATHLETIC SANTURTZI 0

GORABEHERAK: 50 ikusle Asti Txikin.

Zarauzko neskek ongi eta asko landutako puntua lortu dute Santurtziko taldearen aurka. Bizkaitarrek eraman dute partidaren pisua, baina zarauztarrak ongi moldatu dira ureztatuta zegoen zelaira, eta ongi eutsi die kanpotarren erasoei. Partidako azkeneko jokaldian, gainera, oso gertu izan dute garaipena emango zien gola, baina ez dute asmatu eta puntuarekin konformatu behar izan dute.

BETI GAZTE 2 KETA 1

BETI GAZTE: Martin, Arriola, Etxegarai, Olaizola, Irazoki, Ordoki (Etxebeste, 45.min), Iantzi (San Jurjo, 89.min), Saralegi (Biurrarena, 89.min), U.gurrutxaga eta Maia eta I.Gurrutxaga.

KETA: Aranburu, Nogales (Mujika, 45.min), Arreseigor, H.Arregi, Garmendia, A.Arregi, Navarro (Zaldua, 45.min), Irijalba (Aizpurua, 45.min), Pajares (Del Rey, 45.min), Olazabal eta Zumeaga (Lazkano, 63.min).

EPAILEA: Taberna. Etxekoen aldetik, Irazokik, Arriolak, Iantzik eta U.Gurrutxagak ikusi dute txartel horia, eta kanpotarren aldetik, Pajaresek, Aizpuruak, Olazabalek eta Del Reyk.

GOLAK: 1-0, 3.min: Maia. 1-1, 7.min: Garmendia. 2-1, 60.min: Maia.

GORABEHERAK: 150 ikusle.

Keta geroz eta arazo handiagotan sartzen ari da. Jadanik azkenbigarren postuan dago, eta garbi dago azkar ez badu erreakzionatzen, mailari eustea zaila izango duela. Oso azkar hasi zen galtzen Lesakan, baina ongi erreakzionatu eta berdindu egin zuen. Bigarren zatian nafarrek bigarrena egin, eta dena erabaki zuten.

REAL UNION B 3 LAGUN ONAK B 0

REAL UNION B: Capilla, Morcillo, Jon Ander, Jagoba, Jon, Endika (Ibon, 66.min), Patxi (Renovales, 62.min), Ander, Alberto (Xabi, 54.min), Luismi (Richard, 77.min) eta Turrillas (Pablo, 71.min).

LAGUN ONAK B: Diez, Albizuri, Exposito, J.Gorostola (Julen, 81.min), I.Etxeberria (Arrizabalaga, 81.min), Soto (Arteaga, 45.min), Subinas (Antso, 75.min), Nuñez, Aizpuru (Orbegozo, 45.min) eta Alberdi.

EPAILEA: Palencia. Etxekoen aldetik Endikak ikusi du txartel horia, eta kanpotarren alsdetik, berriz, J.Gorostolak.

GOLAK: 1-0, 20.min: Morcillo. 2-0, 39.min: Alberto. 3-0, 47.min: Turrillas.

Lagun Onak B mailari eusteko ia aukerarik gabe geratzen ari da. Irunen ez zuen partida ona egin, eta etxekoek hamar minututuan utzi zuten dena erabakita.

ARETXABALETA 2 ANAITASUNA 0

ARETXABALETA: Castellano, Andoni, Beñat, Arroita, Gorka, Haritz, Urtzi (Aitor, 55.min), Jokin (Eraña, 84.min), Julen (Josu, 60.min), Santxo (Imanol, 74.min) eta Guillen (Piru, 65.min).

ANAITASUNA: Astigarraga, Godoi, Ribera, Larrar, Badiola, Iker, Landa (Aramendia, 60.min), Arabaolaza (Pastrian, 63.min), Sagarzazu (Esnal, 60.min) eta I.Aranberri (Beitia, 60.min).

GOLAK: 1-0, 2.min: Zaitegi. 2-0, 3.min: Santxo.

EPAILEA: Loran. Anaitasunako Godoik eta Aramendiak ikusi zuten txartel horia.

GORABEHERAK: 500 ikusle.

Anaitasunak atzera pausoa eman zuen Aretxabaletan galduta. Azkoitiarren hamaikakoan baja asko zeuden, eta asko nabaritu zuten. Horri hasiera kaskarra gehitu behar zaio, lehen hiru minututan bi gol hartu zituen, eta hortik aurrera ezin izan zion bueltarik eman.

ZARAUTZ 2 TOLOSA 1

ZARAUTZ: Jaka, Urdangarin, Joseba, Ahedo, Ferradas, Zubielki, Cachafeiro (Iriarte, 62.min), Ilie (Aritz, 85.min), Vega, Alain (Lander, 46.min) eta Ximon (Kimetz, 67.min).

TOLOSA: Ruben, Jon, Ioritz, Unai, Jon, Gaizka, Balerdi, Mario, Imaz (Valor, 65.min), Segurola, Loidi (Imanol, 75.min) eta Blanco.

EPAILEA: Ordoñez. Etxekoen aldetik Urdangarinek ikusi du txartel horia, eta kanpotarren aldetik Ioritzek. Tolosako Segurola egotzi du bi txartel hori atera ondoren (71.min).

GOLAK: 1-0, 59.min: Ximon. 2-0, 74.min: Iriarte. 2-1, 81.min.Mario.

GORABEHERAK: 200 ikusle Astin.

Zarautzek ongi merezitako garaipena lortu du Tolosaren aurka. Norgehiagoka zelaiak baldintzatu du, oso egoera txarrean baitzegoen. Lehen zatia ez da batere ona izan, eta ia amaierara arte ez da aukerarik egon. Urdangarinek izan du etxekoen aukera bakarra, baina ez du asmatu. Azkeneko minutuan, berriz, Tolosak bi izan ditu, baina Jaka bikain aritu da Segurolaren eta Marioren jaurtiketak geratuz. Bigarren zatian Zarautz hobeto moldatu da zelaiaren egoerara, eta Ximonek burukada bikain batekin aurreratu du etxeko taldea. Zuri-beltzak gehiago ziren, eta bidea oraindik eta hobeto jarrai zaie Tolosa bat gutxiagorekin geratu denean. Handik hiru minutura Iriartek bigarrena egin du, baina Jakaren huts bat baliatuz Mariok berrio ere Tolosa partidan sartu du. Azkeneko minutuan Iriarteri, legezkoa zirudien gol bat ezabatu dio epaileak, baina berdin zion, puntuak etxean geratu dira.

PORTUGALETE 2 LAGUN ONAK 3

PORTUGALETE: Macías; Alberto, X. GalAn, Etxaniz, Cerro (77.min, Vidal), Albizua, Borja (68.min, Jara), Salutregi, Katxorro, S. García (80.min, Nico Ibarra)  eta Santxo.

LAGUN ONAK: Errasti; Egaña, Tena, Zelihueta, Olabarria,Josu  Aranburu (68.min, Zabala), Santesteban, Iparragirre, Abasolo, Elustondo (77.min, Antsola) eta Altolagirre (51.min, Uribarren).

GOLAK: 0-1: 29.min; Abasolo. 1-1: 32.min; Santxo. 2-1: 52.min; Sergio García. 2-2: 74.min; Zabala. 2-3: 76.min; Abasolo.

EPAILEA: Salguero. Etxekoen aldetik Albizuak, Salutregik eta Uribarrenek ikusi zuten txartel horia.

GORABEHERAK: 800 ikusle La Floridan.

Lagun Onakek garrantzi handiko garaipena erdietsi du. Irabazten hasi ondoren, etxekoek horri buelta eman die, baina azkeneko ordu-laurdenean azpeitiarrek erabakiorrak izan diren bi gol egin dituzte, urrezko hiru puntu eskuratuz.

Otsailaren 28 eta martxoaren 1 eta 2ko ordutegiak eta emaitzak.