2014(e)ko urtarrilaren 9(a), osteguna

KRONIKAK:

FUTBOLA:

LAGUN ONAK B 0 OSTADAR 3

Lagun Onak B taldeak ez du bururik altxatzen, eta itzuli oso bat gainditu ostean, etxean partida bakar bat ere irabazi gabe jarraitzen du. Emaitzak erakusten duen bezalaxe, Ostadarren aurka ez zuen punturen bat lortzeko aukera handiegirik izan, eta sailkapeneko azkeneko postuan jarraitu beharko du.

ARETXABALETA 2 ZARAUTZ 0

ARETXABALETA: Castellanos, Raul, Andoni, Arroita, Beñat, Haritz, Pitu, Imanol (Aitor, 63.min), Oxel (Zaitegi, 20.min), Urzi (Santxo, 53.min) eta Guillen (Jokin, 53.min).

ZARAUTZ: Jaka, Ander, Aizpurua, Ahedo, Ferradas, Arriola (Barandiaran, 68.min), Zubielki, Petxarroman (Imanol, 79.min), Iriarte, Iribar eta Alex (Nestor, 76.min).

ERPAILEA: Ordoñez. Etxekoen aldetik Andonik, Arroitak, Beñatek, Zaitegik, Urtzik eta Guillemek ikusi zuten txartel horia, eta kanpotarren aldetik, berriz, Aizpuruak, Ahedok, Arriolak eta Iribarrek.

GOLAK: 1-0, 6.min: Oxel. 2-0, 87.min: Santxo.

GORABEHERAK: 400 ikusle.

Zarautzek beheko zuloan jarraitu beharko du, ez baitzuen ezer lortu Aretxabaletan. Turrillasek entrenatzen duen taldeak gehiago merezi zuen, baina berdinketa iritsi zitekela ematen zuenean, bigarren gola hartu zuten.

KETA 0 ANAITASUNA 2

KETA: Loroño, Aizpurua, Mujika (Alonso, 83.min), Garmendia, Navarro (Martínez, 38.min), Gereka (Garcia, 72.min), Irijalba, Olazabal (Uzkudun, 83.min), Zumeaga eta Eizagirre.

ANAITASUNA: Astigarraga, Zulaika, Ribera, Eskurtza, Murua, Unai (Tomao, 87.min), Artetxe, Artzallus (Esnal, 68.min), Aramendi (Sagarzazu, 89.min), Arabaolaza (Korta, 84.min) eta I.Aranbarri (Beitia, 68.min).

EPAILEA: Casanova. Etxekoen aldetik, Mujikak, Gerekak, Eizagirrek eta Zumeagak ikusi zuten txartel horia, eta kanpotarren aldetik, berriz, Astigarragak.

GOLAK: 0-1, 42.min: Artzallus. 0-2, 75.min: Esnal.

GORABEHERAK: Beteta Orioko Mendibeltz zelaiako harmailak.

Anaitasunak ez zuen partida handia egin Orion, baina merezita eraman zuen derbia. Azkoitiarrek sekulako kalitatea daukate bere taldean, eta ongi jokatu ez arren, edozein jokalditan egin dezakete min handia. Haizea izan zen neurketako protagonista nagusia, eta lehen zatian kanpotarrena izan zen baloia. Gola Artzallusek sartu zuen, Anaitasuna atsedenera aurretik joateko. Bigarren zatian gauzak ez ziren gehiegi aldatu. Ketak  izan zuen haizea alde, baina gola Anaitasunak lortu zuen. Marroien atzealdeak huts egin zuen, eta Esnalek ez zuen barkatu, bigarren gola egin, eta dena erabakita uzteko.

GERNIKA 2 LAGUN ONAK 1

GERNIKA: Oier, Eriz, Diego (Rekagorri, 62.min), Zeni (Vila, 74.min), Carracedo, Lander, Pedro, Karbonell, Obieta (Iker, 86.min), Larruzea eta Zarandona.

LAGUN ONAK: Errasti, Egaña, Tena, Zelihueta, Goikoetxea, Salvador, Zabala  Antsola, 55.min), Aranburu (Otamendi, 77.min), Abasolo (Obiang, 65.min), Iparragirre eta  Elustondo.

GOLAK: 0-1: 19.min; Abasolo. 1-1: 54.min; Pedro. 2-1: 82.min; Rekagorri.
.
EPAILEA: Aretxabaleta.Etxekoen aldetik Landerrek ikusi zuen txartel horia, eta kanpotarren aldetik  Goikoetxeak eta Iparragirrek.

GORABEHERAK: 350 ikusle.

Lagun onakek ez zuen partida txarra egin, baina azkeneko hamar minutuak izan zituen soberan. Lehen zati orekatu baten ostean, Adrian Abasolok markatu zituen ezberdintasunak, azpeitiarrak aurretik jarriz. Bigarren zatian azkar berdindu zuen Gernikak, eta amaitzeko zortzi minultu falta zirela, penaltiz lortu zuten bigarren gola, Lagun Onak ezer gabe utziz.

ALLE PUNTA 1 ARIZMENDI 4

ALLE PUNTA: Garcia, Colmenero, Oiarbide, Urbieta, Jaramillo, Iruretagoiena, Hidalgo, Sustaeta, Sanchez, Ortega eta Moya.

ARIZMENDI: Garcia, Elortza, Pavo, Endika, Jauregi, Alberdi, Garmendia, Arrizabalaga, Jurado, Leonel eta Zangitu. Urzelai, Aitor, Romero, Sánchez eta Blanco ere aritu dira.

GOLAK: 0-1, 15.min: Alberdi. 0-2, 16.min: Jurado. 1-2, 55.min: Ortega. 1-3, 74.min: Urzelai. 1-4, 90.min: Romero.

Zarauzko Alle Punta taldeak Kopan ere ezin izan du lehen garaipena lortu, nahiz eta emaitzak erakusten duena baino partida estuagoa izan den, eta azkenean merezi gabeko astindua hartu du talde gorritxoak. Kanpokoak hobeto hasi dira, eta minutu batean bi gol egin, eta maldan gora jarri diote partida Alle Puntari. Apurka-apurka kanpotarren atezainaren ingurura gerturatzen hasi dira etxekoak eta aukerak ere izan dituzte. Horietako batean gola ere lortu dute, baina jokoz kanpo, eta epaileak bertan behera utzi du. Bigarren zatian Aller Punta hobeto hasi da, eta markagailua murriztu ere egin du. Gero aukera batzuk izan ditu, baina kontrerasoan hirugarren gola hartu dute, eta laugarrena azkeneko minutuan.